Siirry sisältöön

Ajankohtaista tietoa Yhdessä osallisuutta -hankkeesta 

Yhdessä osallisuutta -hankkeessa on meneillään viimeinen aktiivisen hanketoiminnan kevät. Hankkeen kumppanikunnissa erilaiset osallisuuden toimintamallien kokeilut on saatu päätökseen ja yhdessä kuntien kanssa on koottu kokeilut omiin kuntakortteihinsa.

Kuntakortit ovat juuri nyt graafisessa suunnittelussa ja hanke painattaa niitä tulevalle kuntakierrokselle. Myös hankkeen visuaalinen loppuraportti on työn alla. Helmikuussa oli viimeinen valmennus, jossa ilmoittautuneiden suhteen tehtiin hankkeen ennätys – 140 ilmoittautunutta.  

Loppuseminaari toteutetaan kuntakierroksena

Hankkeiden perinteisen loppuseminaarin sijaan hanketiimi jalkautuu kumppanikuntiin. Tarkoituksena on tehdä näkyväksi hankekumppaneiden ja hankkeen tekemää yhteistyötä osallisuuden edistämiseksi.

Toukokuun alussa 3.–4.5. olemme Sievissä ja Reisjärvellä. Sievissä hanke on mukana myös toimijatapaamisessa, jossa käynnistetään yhdistysyhteistyöasiakirjan työstäminen. Seuraavalla viikolla 12.–13.5 olemme Nivalassa ja Haapavedellä. Päätämme kuntakierroksen 16.–17.5 Raaheen ja Utajärvelle. Näiden tapaamisten jälkeen kuntakortit julkaistaan myös Yhdessä osallisuutta -hankkeen omilla sivuilla sekä Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry:n sivuilla.

Kokeiltujen toimintamallien kuvausten pohjalta on mahdollista edelleen kehittää ja parastaa omaan toimintaympäristöön sopivia osallisuuden toimintoja. Osallisuustyön tueksi hankesivuiltamme löytyy myös vinkkilistoja, joiden avulla suunnittelua ja toiminnan käynnistymistä voi vauhdittaa. Vinkkilistat löydät hankesivulta työkalut-osiosta 

Kokemustiedon konstikas mutta korvaamaton kenttä

Projektityöntekijä Terhi Niemelän ja arvioinnin asiantuntijan Marina Steffanssonin artikkeli julkaistiin Diakonia-ammattikorkeakoulun 2022 vuosikirjassa. Artikkelissa he käsittelevät kokemustoiminnan hyödyntämisen eri mahdollisuuksia. Artikkeliin voit tutustua vuosikirjan sivulla 46. 

Hanke jatkuu syyskuun loppuun saakka

Huhtikuun alkuun hanketiimi sai iloisia uutisia. Haimme alkuvuodesta hankkeelle jatkoaikaa 30.9.2023 saakka. Myönteinen päätös saatiin 5.4.2023. Tällä päätöksellä olemme voineet saattaa käytäntöön kevään 2023 suunnitelmat täysipainoisesti koko hanketiimin voimin. Heinäkuussa lomaillemme ja elo-syyskuussa teemme aktiivista tulosviestintää ja levittämistyötä, työstämme loppuraportit loppuun sekä viemme hankkeen päättymiseen liittyvät prosessit päätökseen. 

Olkaahan siis kuulolla! Kaikkea kivaa on tulossa. 


Yhdessä osallisuutta -hanketiimi