Siirry sisältöön

Työkalupakki

Tälle sivulle kootaan hankkeen toiminnoissa hyväksi havaittuja vinkkilistoja ja erilaisia työkaluja, joilla sujuvoitetaan kunta-järjestöyhteistyötä ja kuntalaisten osallisuutta.

Vinkkilista asiakasraadin perustamiseen

Vinkkilista asiakasraadin perustamiseen kunnassa (pdf)

Teemaviikkojen suunnittelun vinkkilista

Kuntien järjestöyhdyshenkilöt ja Yhdessä osallisuutta -hanke ovat koonneet vinkkilistan teemaviikkojen suunnittelusta kuntatoimijoille.

Teemaviikkojen suunnittelun vinkkilista (pdf)

Kokemustoiminnan vinkkilista

Kokemustoimija voi olla vaikkapa haastavassa elämäntilanteessa oleva tai pitkäaikaissairas. Kokemustoimijoiden tai heidän läheistensä näkökulmat ovat tärkeitä esimerkiksi tilojen, toiminnan ja viestinnän suunnitteluun.

Kokemustoiminnan vinkkilista (pdf)

Osallisuusviikon vinkkilista

Teemaviikot ovat oiva työväline osallisuutta edistävien toimintojen ja palveluiden esille nostamiseen. Yhdessä osallisuutta -hanke ja Pohjois-Pohjanmaan osallisuusverkosto ovat koonneet muutaman vinkin onnistuneen teemaviikon järjestämiseksi.

Osallisuusviikon vinkkilista (pdf)

Osallistavan budjetoinnin vinkkilista

Osallistuva budjetointi on tärkeä työväline osallistavan toiminnan parantamisessa. Yhdessä osallisuutta -hanke on koonnut yhteen 8 vinkkiä osallistuvan budjetoinnin toteuttamista varten.

Osallistuvan budjetoinnin vinkkilista (pdf)

Kohtaamispaikan vinkkilista

Kohtaamispaikka on tärkeä työväline osallistavaan toimintaan. Yhdessä osallisuutta-hanke on koonnut yhteen 9 vinkkiä kohtaamispaikan toteuttamiseen.

Kohtaamispaikan vinkkilista (pdf)