Siirry sisältöön

Kaikki mukaan! Yhdessä lisäämme osallisuutta

Yhdessä osallisuutta -hanke edistää yksinäisten, koronan kolhimien tai muuten vaikeuksia elämässään kokevien ihmisten osallisuutta Pohjois-Pohjanmaalla. Aktiiviset järjestöt ja niiden puuhaihmiset ovat tärkeä lenkki osallisuuden vahvistamisessa, sillä kyläyhteisöissä ja kaupunginosissa usein juuri yhdistykset järjestävät kaikille avointa toimintaa.

Haluamme vahvistaa järjestöjen ja kuntien välistä yhteistyötä osallisuuden edellytyksien parantamiseksi. Tarjoamme myös vinkkejä toiminnan kohdistamiseen, rahoittamiseen ja juurruttamiseen. Tule mukaan tekemään yhdessä!

Miksi osallisuutta tarvitaan?

Meidän kaikkien osallisuus koostuu monista eri ulottuvuuksista:

  • Osallisuus omasta elämästä
  • Osallisuus yhteisöissä ja vaikuttamisen prosesseissa
  • Osallisuus yhteisestä hyvästä

Jokainen haluaa tuntea kuuluvansa johonkin, on kyse sitten kyläyhteisöstä, naapurustosta tai kaupunginosasta. Yksinäiset, koronan kolhimat tai muuten vaikeuksia elämässään kokevat kaipaavat heille hyödyllisiä palveluita sekä mieluisaa tekemistä. Ote elämästä voi vahvistua, kun ihminen tuntee olevansa osa jotakin yhteisöä.

Hankkeen erityinen kohderyhmä ovat työikäiset koulutuksen tai työelämän ulkopuolella olevat. Toiminnan tarkoituksena on vahvistaa heidän hyvinvointiaan sekä toimintakykyään ja tuoda arkeen merkityksellistä tekemistä.

Tukea toimintaan järjestöille ja yhdistyksille

Kylien, kaupunginosien ja urheiluseurojen puuhaihmiset, kutsumme teitä yhteistyöhön yksinäisten tai muuten elämässä eksyneiden ihmisten auttamiseksi!

Tutustu järjestöille suunnattuun toimintaan:

  • Työpajat ja verkkotapahtumat
  • Sparrausta ja tietoa osallisuudesta
  • Neuvontaa toiminnan kohdentamiseen, juurruttamiseen ja rahoitukseen
  • Kontakteja kuntiin ja muihin järjestötoimijoihin

Tule mukaan luomaan yhdessä osallisuutta

Seuraa hankkeen toimintaa Facebookissa
ja osallistu keskusteluun somessa tunnisteella #YhdessäOsallisuutta.

Ota yhteyttä, jos järjestösi on valmis lähtemään mukaan luomaan yhdessä osallisuutta!