Siirry sisältöön

Yhdessä osallisuutta -hankkeen koulutus- ja valmennustapahtumat keväällä 2022

Ihmiset pöydän ääressä kahvilla.
Yhdessä osallisuutta -hanke tarjoaa kevään 2022 aikana maksuttomia tapahtumia kunta- ja järjestötoimijoille sekä muille kiinnostuneille. Kevään tapahtumista saat työvälineitä osallisuuden vahvistamiseen ja keinoja kuntien ja järjestöjen yhteistyön kehittämiseen. Tapahtumia järjestetään mahdollisuuksien mukaan livenä ja etänä verkossa.

Tapahtumissa taustoitetaan teemoja ja keskustellaan kokemuksista osallistujien kanssa. Tapahtumien asiantuntijoina toimivat hankehenkilöstö, kokemustoimijat, kehittäjät ja alan tutkijat. Tapahtumien tarkempi sisältö ja ohjelma julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Tapahtumat on suunnattu kuntien ja järjestöjen toimijoille, joiden tehtävät liittyvät kuntalaisten mm. hyvinvoinnin, osallisuuden, yhteisöllisyyden ja yhteistyön teemoihin.

Ilmoittaudu kevään tapahtumiin Webropolissa!

Työvälineitä osallisuuden vahvistamiseen

Hyödynnämme valtakunnallisessa Sosiaalisen osallisuuden koordinaatiohanke Sokran tuottamaa osallisuutta edistävien toimintamallien sisältöä. Suunnittelemme teemojen sisältöjä kumppanikuntien tarpeen mukaan.

Kannustamme osallistujia myös kokeiluihin ja voimme käydä aiheista jatkokeskusteluja tapahtuman jälkeen. Kokeilujen tuloksia esitellään tulevissa tapahtumissa.

22.2.2022 klo 13-15: Avoimet tilat – Miten tavoitat ja järjestät toimintaa, johon kaikki ovat tervetulleita?

Mitä ovat nämä kuntalaisille tarkoitetut avoimet tilat? Miksi avoimia tiloja tarvitaan ja mitä edellytetään? Miten käynnistää ja kehittää toimintaa yhteistyössä järjestöjen kanssa? Minkälaista toimintaa voisi järjestää ja miten se voitaisiin rahoittaa? Keskustellaan ja jaetaan yhdessä kokemuksia.

Tilaisuus järjestetään etänä. Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille edellisenä päivänä.

Ilmoittaudu nyt!

Alustajat

  • Ritva Sauvola, projektipäällikkö, Yhdessä osallisuutta -hanke, Diakonia-ammattikorkeakoulu
  • Virpi Kilpijärvi, hankevastaava, Kumppanuustalo Nuotta, Kuusamon kaupunki
  • Susanna Lehtilahti, työllisyyskoordinaattori, Kokoomo, Haapaveden kaupunki

Tilaisuuden jälkeen

Kenties teidänkin kunnassanne rohkaistutaan kokeilemaan? Voimme jatkaa keskustelua avointen tilojen kehittämisestä! Yhdessä osallisuutta -hanketiimi sparraa etäyhteydellä maanantai-iltapäivisin aiheen tiimoilta 28.2.–25.4.2022 välisenä aikana klo 14–15. Voitte myös tulevissa hanketapahtumissa esitellä toimintaanne ja sen edistymistä.

Tervetuloa keskustelemaan kanssamme! Ideoidaan yhdessä yhteisiin tiloihin avointa toimintaa.

Tulosta ohjelma (PDF)

26.4.2022 klo 13–15 Osallistuva budjetointi

Miten saadaan kuntalaiset mukaan suunnittelemaan ja valitsemaan mihin taloudellisia resursseja käytetään? Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan, voisiko toimintatapaa testata teidänkin kunnassanne!

Tarkemmat tiedot ohjelmasta julkaistaan nettisivuillamme myöhemmin.

Sparraustunnit kehittäjille maanantai-iltapäivisin klo 14–15 ajalla 2.–28.5.2022

Ilmoittaudu nyt!

Keinoja kunta-järjestöyhteistyön edistämiseen

Hyödynnämme maakunnallisen järjestörakennehankkeen tuottamaa tietoa ja kokemusta kunta-järjestöyhteistyön toteuttamisesta. Tapahtumien sisältöjä suunnitellaan kumppanikuntien tarpeen mukaan.

Tilaisuudet on suunnattu kunnissa työskenteleville. Niissä annetaan ideoita ja jaetaan kokemuksia järjestöjen toiminnan sekä kokemustiedon parempaan hyödyntämiseen sekä yhteistyön rakentamiseen.

29.3.2022 klo 13–15 Kokemustoiminta tueksi kuntatyöhön

Tule kuulemaan mitä on kokemusasiantuntija- ja kokemustoiminta, miten ja miksi sitä kannattaa hyödyntää. Saat myös neuvojakokemustoimijan tilaamiseen työsi tueksi.

Tarkemmat tiedot ohjelmasta julkaistaan nettisivuillamme myöhemmin.

Ilmoittaudu nyt!

24.5 klo 13–15 Kunta-järjestöyhteistyön näkyväksi tekeminen

Mietitkö kuinka kirjata kunnassa tehtyä järjestöyhteistyötä hyvinvointisuunnitelmiin ja talousarviokirjauksiin? Tule kuulemaan vinkkejä, miten järjestöyhteistyö saadaan näkyväksi.

Tarkemmat tiedot ohjelmasta julkaistaan nettisivuillamme myöhemmin.

Ilmoittaudu nyt!

Asiantuntijatiedon webinaarit

Toteutamme avoimia asiantuntijawebinaareja 2–3 kertaa vuodessa. Tilaisuuksissa puhuvat Yhdessä osallisuutta -hankkeen kehittämisteemojen asiantuntijat.

Tarkemmat tiedot vuoden 2022 ohjelmasta julkaistaan nettisivuillamme myöhemmin.

Ilmoittaudu nyt!

Verkostotilaisuudet yhdessä osallisuuteen

Lisäksi Yhdessä osallisuutta -hanke toteuttaa yhteistyössä maakunnallisten verkostojen vetäjien kanssa hankkeen kehittämisteemoihin liittyviä ajankohtaistilaisuuksia järjestöyhdyshenkilöille tai hyvinvoinnin edistämisen yhdyshenkilöille tai muille maakunnallisille hyvinvoinnin edistämisen verkostoille.

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää koulutuksista ja tapahtumista, olethan meihin yhteydessä: