Siirry sisältöön

Kirjasto tarjoaa laajasti maksuttomia palveluja 

Sievin kirjasto sisältä kuvattuna.
Kirjastopalvelut ovat lakisääteinen palvelu. Laki luo puitteet väestön yhdenvertaisiin mahdollisuuksiin sivistykseen ja kulttuuriin. Käytännössä tämä tarkoittaa palveluiden maksuttomuutta sekä saavutettavuutta.

Tunnetuin kirjaston palveluista on kirjojen, äänikirjojen, nuottien, dvd-elokuvien ja CD-levyjen lainauspalvelu. Sievissä pääkirjaston lisäksi voi lainata kirjastoautosta. Vuonna 2023 saamme ajoon uuden kirjastoauton ja pääsemme näin entistä kattavammin palvelemaan kuntalaisia. Kirjastosta löytyy kotiseutukokoelma, johon kokoamme Sieviin liittyviä sekä sieviläisten kirjoittamia teoksia. Kannattaa huomata, että Sievin kirjastokortilla asiakkaalla on käytössään koko Joki-kimpan aineisto eli varauksia voidaan tehdä yhteensä 18 eri kirjastosta, ilmaiseksi.  

Perusaineistojen lisäksi Sievin kirjastosta pääsee lainaamaan monenlaista muutakin iloa elämäänsä. Kirjastokortilla voi lainata lautapelejä, ulkopelejä, sähkönkulutusmittarin, roskapihtejä ja erilaisia kuntoiluvälineitä aina lumikengistä kahvakuuliin ja frisbeegolf-kiekkoihin.  

Lehtienlukusalissa voi lukea päivän sanomalehdet ja aikakauslehtiä. Luettavien lehtien määrä moninkertaistuu, jos käyttää salissa olevia e-lehtien lukulaitteita.  

Kirjaston asiakkaille maksuttomat e-palvelut ovat hieno mahdollisuus käyttää aineistoja myös kirjaston ulkopuolella. Joki-kirjastokimpassa, johon Sievin kirjasto kuuluu, käytettävissä on kymmenen erilaista e-palvelua: kaksi e-kirja- ja e-äänikirjapalvelua, kolme e-lehtipalvelua, kolme musiikkipalvelua ja kaksi elokuvapalvelua. Kirjastokortin tunnuksella ja kirjastosta saatavalla pin-koodilla näistä yhdeksän on käytettävissä missä vain ilmaiseksi 24/7. Vain ePress-lehtipalvelu on näistä sellainen, jota voi käyttää vain kirjaston tiloissa.  

Kirjastosta löytyy rauhallista tilaa omaan työskentelyyn. Tutkijanhuoneessa voi käyttää läppäriä, digitointilaitteita VHS-nauhojen DVD-muotoon digitoimiseen sekä mikrokortin lukulaitetta sukututkimustarkoitukseen. Kirjastotiloissa on neljä yleisötietokonetta, lisäksi on mahdollista lainata tablettitietokone asiakaspalvelutiskiltä. Lainaamme myös älylaitteiden latureita kirjastotilassa käytettäviksi. 

Isomman porukan tapaamisiin/kokouksiin on varattavissa alakerran Taidelaari. 

Kirjaston järjestämät tapahtumat ovat avoimia kaikille. Järjestämme lapsille satutunteja, lasten ja nuorten tapahtumia, kirjailijavierailuita sekä yhteistyössä paikallisen eläkeliiton kanssa kirjapiiriä. Lisäksi eri yhdistykset ja toimijat järjestävät kirjaston tiloissa omia tapahtumiaan. 

Tervetuloa kirjastoon! Meillä saa viettää aikaa, vaikka ei olisi lainaamassakaan. Olemme kuntalaisten olohuone, kirjastokeidas!  


 Kirjoittajina Sievin kirjaston työntekijät